50 år med Ucrete – verdens sterkeste gulv siden 1969

  • Gulvløsningen til ekstra utfordrende miljøer

  • Funksjonell design i flere tiår

  • Rask og enkel installasjon

Ucrete 50 år 

Verdens mest robuste gulv feirer stort jubileum: Det er 50 år siden Ucrete-gulvet, som inngår i BASF’s Master Builder Solutions produktportefølje, ble patentert. Ucrete er basert på en unik polyuretanharpiksteknologi som gjør gulvene usedvanlig bestandige mot aggressive kjemikalier, ekstrem mekanisk belastning og termisk belastning. Ucrete-gulv er spesielt godt egnet til bruk i produksjonsområder utsatt for aggressive kjemikalier, for eksempel i næringsmiddelindustrien, kjemisk industri og legemiddelindustrien. Gulvene har en fugelfri overflate med sklisikre egenskaper som sørger for et sikkert og hygienisk arbeidsmiljø der det er påkrevd. Det tette og ugjennomtrengelige Ucrete-gulvet tåler temperaturer på opptil 130 °C og oppfyller de strengeste krav til hygiene. Ucrete kan installeres i løpet av få timer eller dager, alt etter hvilken variant som er valgt. Med korrekt installasjon holder gulvet i mange tiår.

Opprinnelig et gulv til kjemiske anlegg

Utviklingen av Ucrete startet sent på 1960-tallet, med utspring i etterspørselen etter et robust, holdbart toppbelegg med enkel installering til gulv i kjemiske anlegg. Den ideelle løsningen viste seg å bestå av polyuretan som hovedingrediens, en kontrollert reaksjon med vann før påføring og tilsetningsstoffer som tidligere bare hadde vært brukt til betong. «Egenskapene til Ucrete, som for øvrig har fått navnet sitt fra en kombinasjon av «uretan» og «betong» (concrete), var rett og slett revolusjonerende,» forteller Philip Ansell, Marketing Manager i Ucrete Industrial Flooring Europe i BASF. «Siden Ucrete var motstandsdyktig overfor all restfukt i underlaget, kunne installeringen foregå raskt – en ideell egenskap i alt renoveringsarbeid, som dermed kunne utføres praktisk talt uten nedetid. Med de gamle harpiksbaserte løsningene måtte underlaget være helt tørt – et ledd i klargjøringsprosessen som var, og fremdeles er, både tids- og arbeidskrevende.

Ucrete - Magor Brewery
Ucrete gulvet på Magor Brewery i Wales ble lagt i 1984 og er fremdeles i bruk

Holdbare gulv til matvareindustrien over hele verden

Siden den gang har Ucrete-gulv i stadig større grad blitt brukt over hele verden til prosjekter som krever robuste og holdbare gulv. «Et av de eldste Ucrete-gulvene som fremdeles er i bruk er hos et bryggeri i Nigeria, gulvet ble lagt i 1982», forteller Ansell, som nylig demonstrerte gulvets eksepsjonelle styrke i filmen «Ucrete Destruction Challenge». «I 1975 la et stort internasjonalt drikkevareselskap Ucrete-gulv i et av sine anlegg i Irland, og siden den gang har de fortsatt å bruke Ucrete i anleggene sine verden over. Våre kunder vet at de kan stole på Ucrete-gulvets ytelse og holdbarhet – og denne påliteligheten er noe de ikke er villige til å gi slipp på. 

Innovasjon har vært vår viktigste drivkraft siden 1960, og de store investeringene vi har gjort i forsknings- og utviklingsarbeids i løpet av årene har gjort at vi har nådd milepæler som for eksempel:

  • 1982: Det første antistatiske, hygieniske terazzogulvet for legemiddelindustrien.

  • 1993: Det første robuste gulvet med motstandsdyktighet mot termisk sjokk og flytende påføring for ergonomisk utlegging.

  • 2003: De første gulvsystemene for næringsmiddelindustrien, der spesifiserte sklisikre profiler var det viktigste kravet.

  • 2011: De første ikke-forurensende, hurtigherdende systemene som minimerte nedetiden også under kalde forhold.

  • 2018: Monolittisk, antistatisk gulv som tåler termisk sjokk».

Bestandige og miljøvennlige gulv

Ucrete er tildelt Eurofins Indoor Air Comfort Gold-sertifikat på grunn av det ekstremt lave VOC-innholdet. Dette i tillegg til de mange bruksområdene og spesifikke egenskapene – bestandighet mot høye temperaturer og ekstrem kjemisk og mekanisk belastning, lave vedlikeholdskostnader, holdbarhet i flere tiår, hygieniske, sklisikkerhet og elektrostatisk ledeevne – gjør Ucrete til det perfekte gulvet overalt i matforedlingsindustrien, kjemisk industri og legemiddelindustrien samt innen luftfart, elektronikk, teknisk industri i tillegg til kles- og gruveindustri, kort sagt alle steder hvor det kreves motstandsdyktighet mot aggressive driftsforhold.

Ucrete var opprinnelig tilgjengelig i to varianter – en glatt og en grovere versjon. Med tiden er produktutvalget utvidet og forbedret. Ucrete omfatter nå mer enn et dusin løsninger som tilfredsstiller en rekke utfordrende krav. Felles for alle er den overlegne motstandsdyktigheten og holdbarheten. Ucrete gulvløsninger fås verden over og installeres av spesialutdannede og autoriserte gulvleggere. «Når gulvet er korrekt spesifisert og installert, holder det svært lenge», ifølge Ansell. «Dermed slår vi også et slag for miljøet – for hva kan være mindre bærekraftig enn å kaste ut et gulv etter fem til ti år? Stadig flere kunder foretrekker fordelene ved et gulv med lang levetid og mulighet for å unngå nedetid i produksjonen - reduserte kostnader knyttet til renovering eller utskifting er en klar fordel. Bare i 2018 ble totalt mer enn fem millioner kvadratmeter gulvoverflate belagt med Ucrete-løsninger. Vårt fokus er fortsatt investering i vår portefølje ved å forbedre eksisterende produkter og samtidig utvikle nye løsninger i tråd med kundenes behov. På den måten kan man tilby enda mer attraktive gulv og bedre ergonomiske egenskaper med tanke på installeringen.» 

Ytterligere informasjon om våre produkter og systemer finner du på: www.master-builders-solutions.basf.no/nn-no/products/ucrete


Kontakt

Kontakt

Hans Kristian Knobel
Key Account Manager Construction SystemsBASF

 +47 41 76 87 09
hans-kristian.knobel@basf.com

Kan Ucretegulv ødelegges?

Kan Ucretegulv ødelegges?

Ucrete Destruction Challenge
Se video