Lukk

Logg inn

Vennligst logg inn med ditt brukernavn og passord.

Logg inn

Can’t remember your accounts password?

Can't access your account?

Velg ditt språk

Denne siden er tilgjengelig på følgende språk:

  Velg sted

  ​Forleng betongens levetid med nytt svinnreduserende tilsetningsstoff, MasterLife SRA 900


  Nytt svinnreduserende tilsetningsstoff reduserer svinn betydelig

  Med MasterLife SRA 900 introduserer Master Builders Solutions et innovativt betong-tilsetningsstoff i Norge som forlenger betongens levetid. MasterLife SRA 900 er et svinnreduserende tilsetningsstoff som på en effektiv måte reduserer svinn i betongen og dermed risiko for rissdannelse, noe som gir en mer motstandsdyktig høykvalitetsbetong.

  ​Svinnet innebærer at betongens volum reduseres som et resultat av endring av betongens fuktinnhold. To velkjente typer svinn er autogent svinn, som er en indre uttørking som følge av hydratiseringen av sementen og uttørkingssvinn, som er en ytre uttørking med frigjøring av fuktighet til omgivelsene. Alle typer svinn kan føre til rissdannelse og dermed påvirke betongkonstruksjonens bestandighet på en negativ måte.

  MasterLife SRA 900: løsningen for effektiv reduksjon av svinn

  ​For en mer effektiv reduksjon av svinn har Master Builders Solutions utviklet det innovative tilsetningsstoffet MasterLife SRA 900: «MasterLife SRA 900 reduserer ikke bare det autogene svinnet, men også uttørkningssvinnet i både plasstøpt og prefabrikkert betong. Ettersom den kjemiske mekanismen kun reduserer de indre kapillærkreftene, påvirkes ikke de øvrige mekaniske egenskapene negativt», forklarer Raphael Breiner, Product Management Admixture Systems Europe i Master Builders Solutions.


  «Vi ser meget gode resultater ved bruk av det nye tilsetningsstoffet MasterLife SRA 900 i betongen, med betydelig færre og mindre svinnriss. Det er en fordel for både betongprodusenten og entreprenøren og til syvende og sist eieren, som får en mer holdbar betongkonstruksjon», sier Sveinar Myklebust, Senior Account Manager, Master Builders Solutions Norway AS.

  ​Selv med en dosering på kun 1 % av sementvekten, reduserer MasterLife SRA 900 betongens svinn betydelig. Dette faktumet reduserer rissdannelsen og øker levetiden. MasterLife SRA 900 er kompatibelt med en rekke ulike typer sement og påvirker ikke doseringen av det vannreduserende tilsetningsstoffet. Dessuten oppnår produktet klasse A+ når det gjelder VOC-utslipp for alle relevante tester, dvs. at det praktisk ikke har noe utslipp. 

  MasterLife SRA anbefales spesielt for:

  • Betongblandinger med lavt vann/sementtall og høyt innhold av bindemiddel.
  • Påstøp under ugunstige værforhold med forventet høy fordamping på grunn av sol, vind og varme.
  • Betongkonstruksjoner med store tverrsnitt. 
  • Betongkonstruksjoner med innebygd forspenning.

  MasterLife SRA 900 er egnet til bruk med både plasstøpt og prefabrikkert betong. MasterLife SRA 900 øker ikke bare kvaliteten på betongkonstruksjonen, det gir også økt bestandighet med liten rissdannelse og en bred fugeavstand.​

  Les mer​

  KONTAKT

  Sveinar Myklebust
  Senior Account Manager & Concrete Technician Admixture Systems
  +47 468 24 968
  sveinar.myklebust@masterbuilders.com

  Sondre Moe Pekeberg
  Account Manager & Technical Support Admixture Systems
  +47 477 14 357
  sondre.pekeberg@masterbuilders.com​​