Lukk

Logg inn

Vennligst logg inn med ditt brukernavn og passord.

Logg inn

Can’t remember your accounts password?

Can't access your account?

Velg ditt språk

Denne siden er tilgjengelig på følgende språk:

  Velg sted

  Vinterbetong med Master X-Seed

  Unngå stopp på byggeplassen i den kalde årstiden

  Master X-Seed - Vinterbeton 

  Lave temperaturer kan få byggeplassledere til å svette. Med Master X-Seed blir betongstøping under vinterforhold langt mindre utfordrende. Nedenfor forklarer vi forklarer hvordan den innovative herdeakseleratoren fungerer og hvilke fordeler den gir.​

  Hvilke utfordringer møter man på byggeplassen om vinteren?

  I mange land i Europa er høsten og vinteren ensbetydende med krevende værforhold. Snø, is og spesielt temperaturer under frysepunktet kan forsinke byggeprosessen, og i verste fall stanse byggingen helt. Det kan true hele byggeprosjektet.

  Hvilken innvirkning har slike værforholdene på betongen?

  Et grunnliggende krav til produksjon av betong er å ivareta fasthetsutviklingen. Lave temperaturer om vinteren er dermed et stort problem, siden kulden gjør at herdeprosessen går langsommere. Enda vanskeligere er det å beskytte den ferske betongen mot å fryse til. I denne sammenhengen er tiden før den innledende avbindingen spesielt viktig.

  Ofte setter man inne dyre og energiintensive tiltak for å hindre frost og sikre høy tidligfasthet. Slike tiltak omfatter oppvarmede blandestasjoner, oppvarmet forskaling, bruk av høyfast betong eller tilsetning av akseleratorer. Tradisjonelle akseleratorer og frosthindrende midler har kun en begrenset og kortvarig virkning.

  Vinterbeton  

  Hvilke løsninger kan Master Builders Solutions tilby?

  Vi anbefaler anvendelse av Master X-Seed i betongen - gjerne sammen med et frysepunktnedsettende produkt som MasterSet AC 220. Master X-Seed akselerer herdeprosessen fysisk og gjør den mer forutsigbar. Herdefasen starter på et tidlig stadium der sementhydratisering sørger for den nødvendige varmeutviklingen i betongen. På den måten fortsetter hydratiseringsprosessen på samme måte som under vanlige forhold, også ved lave temperaturer. Samtidig forebygger Master X-Seed de skadelige virkningene av tradisjonelle akseleratorer, som reagerer kjemisk. Med Master X-Seed kombinert med de superplastifiserende tilsetningsstoffene MasterEase eller MasterGlenium oppnår vinterbetong samme sluttfasthet som betong bearbeidet under varme værforhold – med samme utmerkede støpelighet.

  Eksempel på temperaturutvikling i betong 

  Vinterbetong 

  Hvordan virker Master X-Seed?

  Som det første tilsetningsstoffet i bransjen er Master X-Seed et forhydratisert produkt bestående av fint fordelte , syntetisk fremstilte kalsiumsilikathydrater i en bruksklar oppløsning. Disse syntetiske CSH-krystallene stimulerer naturlig krystallutvikling i den ferske betongen, og akselerer på den måten herdeprosessen. Den innledende hvilefasen blir kortere, og hydratiseringen starter så å si umiddelbart. Denne teknikken, som kalles seeding eller krystalldannelse, gir en betydelig akselerasjon av betongherdingen, spesielt i de tidlige fasene av sementhydratiseringen.

   

  Master X-Seed video
  Se også Master X-Seed-video her!  Les mer om Master X-Seed

   

  Sikker betongreparasjon i den kalde årstiden

  Klar til Vinteren
  Les mer om MasterEmaco reparasjonsprodukter til lave temparaturer her.

   

   

  Kontakt vores konsulenter

  Sveinar Myklebust

   

  Sveinar Myklebust
  Key Account Manager Admixture, Ready-mix

  +47 46 82 49 68
  sveinar-johan.myklebust@mbcc-group.com

   

  Richard Smith

  Richard Smith
  Account Manager Admixture Systems

  +47 901 82 785
  richard-john.smith@mbcc-group.com

   

  Sondre Moe Pekeberg

   

  Sondre Moe Pekeberg
  Account Manager & Technical Support Admixture Systems

  +47 477 14 357
  sondre-moe.pekeberg@mbcc-group.com