Lukk

Logg inn

Vennligst logg inn med ditt brukernavn og passord.

Logg inn

Can’t remember your accounts password?

Can't access your account?

Velg ditt språk

Denne siden er tilgjengelig på følgende språk:

  Velg sted

  Vinterbetong med Master X-Seed

  Unngå stopp på byggeplassen i den kalde årstiden

  Master X-Seed - Vinterbeton 

  Vinteren nærmer seg, og med den kommer de lave temperaturene, som kan sette en stopper for byggingen. Betongstøping blir utfordrende fordi det tar lengre tid å oppnå de nødvendige styrkene for at byggingen skal gå fremover, og dette gjør byggingen ekstra kostbar. Men med den unike styrkeakseleratoren Master X-Seed i betongen kan byggetempoet opprettholdes og dyre forsinkelser unngås.

  Utfordringer på byggeplassen om vinteren

  Høsten og vinteren er ofte ensbetydende med krevende værforhold. Snø, is og spesielt temperaturer ved og under frysepunktet kan forsinke byggeprosessen, og i verste fall stanse byggingen helt. Det kan true hele byggeprosjektet.

  Et grunnliggende krav til produksjon av betong er å ivareta fasthetsutviklingen. Lave temperaturer om vinteren er dermed et stort problem, siden kulden gjør at herdeprosessen går langsommere. Enda vanskeligere er det å beskytte den ferske betongen mot å fryse til. I denne sammenhengen er tiden før den innledende avbindingen spesielt viktig.

  Ofte setter man inne dyre og energiintensive tiltak for å hindre frost og sikre høy tidligfasthet. Slike tiltak omfatter oppvarmede blandestasjoner, oppvarmet forskaling, bruk av høyfast betong eller tilsetning av akseleratorer. Tradisjonelle akseleratorer og frosthindrende midler har imidlertid kun en begrenset og kortvarig virkning.

  Vinterbeton  

  Master X-Seed - en patentert styrkeakselerator

  Problemet kan løses ved å anvendelse av den patenterte styrkeakseleratoren Master X-Seed i betongen - gjerne sammen med et frysepunktnedsettende produkt som MasterSet AC 220. Master X-Seed akselerer herdeprosessen fysisk og gjør den mer forutsigbar. Herdefasen starter på et tidlig stadium der sementhydratisering sørger for den nødvendige varmeutviklingen i betongen. På den måten fortsetter hydratiseringsprosessen på samme måte som under vanlige forhold, også ved lave temperaturer. Samtidig forebygger Master X-Seed de skadelige virkningene av tradisjonelle akseleratorer, som reagerer kjemisk.

  Med Master X-Seed kombinert med de superplastifiserende tilsetningsstoffene MasterCO2re, MasterEase eller MasterGlenium oppnår vinterbetong samme sluttfasthet som betong bearbeidet under varme værforhold – med samme utmerkede støpelighet.

  – Vi har veldig gode resultater med bruk av Master X-Seed i vinterbetong i Norge og har hatt det i mange år. Faktisk har vi opplevd at kunder har sagt at det ville vært umulig å oppnå den nødvendige betongstyrken og fremdriften i konstruksjonen uten Master X-Seed, sier Sveinar Myklebust, Senior Account Manager & Concrete Technician i Master Builders Solutions.

  ​Eksempel på temperaturutvikling i beton​g 

  Vinterbetong 

  Hvordan virker Master X-Seed?

  Som det første tilsetningsstoffet i bransjen er Master X-Seed et forhydratisert produkt bestående av fint fordelte , syntetisk fremstilte kalsiumsilikathydrater i en bruksklar oppløsning. Disse syntetiske CSH-krystallene stimulerer naturlig krystallutvikling i den ferske betongen, og akselerer på den måten herdeprosessen. Den innledende hvilefasen blir kortere, og hydratiseringen starter så å si umiddelbart. Denne teknikken, som kalles seeding eller krystalldannelse, gir en betydelig akselerasjon av betongherdingen, spesielt i de tidlige fasene av sementhydratiseringen.​

  CO2-reduserende løsning

  Siden Master X-Seed gjør det mulig å redusere eller helt unngå oppvarming på byggeplassen, kan energiforbruket spares og dermed kan CO2-utslippene reduseres. Men Master X-Seed gjør det også mulig å minimere sementinnholdet i betongen, noe som også gir CO2-besparelser.

  Master X-Seed er, eventuelt kombineret med vår nye superplast MasterCO2re, et tilsetningsstoff til betong som gjør det mulig å redusere sementinnholdet eller klinkerinnholdet i betongen uten at det går på bekostning av tidlig fasthed i betongen. Derfor er Master X-Seed en viktig nøkkel til betydelige CO2-reduksjoner knyttet til betongproduksjon, sier Sondre Pekeberg, Account Manager & Technical Support, Master Builders Solutions. 


  ​ Les mer ​​om Master X-Seed for ferdigbetong

   Informasjon om Master X-Seed produktene, tekniske datablad etc.​

  Kontakt vores konsulenter

  Sveinar Myklebust

   

  Sveinar Myklebust
  Senior Account Manager & Concrete Technician, Admixture Systems

  +47 46 82 49 68
  sveinar.myklebust@masterbuilders.com

   

  ​​
  Sondre Moe Pekeberg

   

  Sondre Moe Pekeberg
  Account Manager & Technical Support, Admixture Systems

  +47 477 14 357
  sondre.pekeberg@masterbuilders.com