Lukk

Logg inn

Vennligst logg inn med ditt brukernavn og passord.

Logg inn

Can’t remember your accounts password?

Can't access your account?

Velg ditt språk

Denne siden er tilgjengelig på følgende språk:

    Velg sted

    ​​​

    Privacy notice

    Master Builders Solutions Norway AS is delighted that you have visited our website and thanks you for your interest in our company. We take data protection very seriously.


    Who is the controller and who is the data protection contact?

    The data controller is:

    Master Builders Solutions Norway AS
    Gullfotdalen 4
    NO-2120 Sagstua
    Phone Number: +47 62 97 00 20
    Fax number: +47 62 97 18 85

    You may also contact our data protection coordinator Ketola Risto via the e-mail address risto.ketola@mbcc-group.com​

    You may lodge a complaint with our data protection coordinator or with a supervisory authority, in particular in the country of your habitual residence, place of work or place of the alleged infringement.

    Alternatively, you can contact the supervisory authority responsible for us:

    Datatilsynet
    P.O. Box 458 Sentrum
    NO-0105 Oslo

    In what follows we would like to inform you in detail about:
    1. ​​What personal data we collect when you visit and interact with our website, for what purposes and what is the legal basis for the processing
    2. How we use cookies
    3. What recipients may receive your personal data
    4. How we protect your personal data
    5. Your rights regarding the processing of your personal data
    6. Data protection for minors​

    ​​​​​Personvernerklæring

    Master Builders Solutions Norway AS er glade for at du besøker hjemmesiden vår og vil gjerne takke deg for interessen i selskapet. Vi tar ditt per​sonvern på det største alvor.

    Hvem er behandlingsansvarlig og hvem er personvernkontakt?

    Behandlingsansvarlig er:

    Master Builders Solutions Norway AS
    Gullfotdalen 4
    NO-2120 Sagstua
    Telefonnummer​: +47 62 97 00 20

    Du kan også kontakt vår personvernkoordinator Ketola Risto​ via e-postadressen nedenfor risto.ketola@mbcc-group.com​

    Du kan fremsette en klage til vår personvernkontakt eller en en tilsynsmyndighet i landet du bor i, på arbeidsplassen eller der den antatte overtredelsen har funnet sted.

    Alternativt kan du ta kontakt med tilsynsmyndigheten som er ansvarlig for oss:
    Datatilsynet
    P.O. Box 458 Sentrum
    NO-0105 Oslo ​

    1. ​Hvilke personopplysninger samler vi inn når du besøker og interagerer med nettsidene våre, og hva er rettsgrunnlaget for dette?

    1.1 Når du besøker nettsidene våre eller logger deg inn, vil nettleseren du bruker overføre følgende informasjon til serveren vår:
    • IP-adressen til datamaskinen du bruker
    • Informasjon om nettleseren din 
    • Nettsider du nettopp har vært inne på før du landet på vår side
    • Forespurt URL eller fil
    • Dato og tidspunkt for besøket
    • Mengden data som er overført
    • Statusinformasjon, f.eks. feilmeldinger
    Formålet med denne behandlingen av personopplysninger er å​
    • Sende innholdet du har bedt om til nettleseren din. I den forbindelse lagrer vi den fullstendige IP-adressen kun i den grad det er nødvendig for å sende deg det forespurte innholdet.
    • Sende IP-adressen din til en tjenesteleverandør for å knytte den offentlige IP-adressen din til selskaps- og bransjerelatert informasjon (ikke personlig informasjon). Vi vil lagre denne bransjerelaterte informasjonen. I denne prosessen vil IP-adressen din ikke på noe tidspunkt bli lagret verken hos tjenesteleverandøren eller i vårt system.
    • Beskytte oss mot angrep og sikre at nettsidene våre fungerer som de skal. Ved å gjøre dette lagrer vi nevnte informasjon med begrenset adgang i en maksimumsperiode på 180 dager. Unntatt fra slik sletting etter en maksimumsperiode på 180 dager er data som kreves for å kunne hindre angrep og hendelser.

    Rettsgrunnlaget for behandling av slike data er artikkel 6, punkt 1 bokstav (f) i personvernforordningen (GDPR). Grunnlaget for våre berettigede interesser er formålet med behandlingen nevnt ovenfor.​

    1.2 Hvis du kontakter oss via e-post eller via kontaktskjemaet på nettsidene våre, mottar vi følgende informasjon:​
    • Navn og etternavn
    • E-postadresse og andre personlige opplysninger du oppgir i e-post eller felt i kontaktskjemaet 
    • Annen informasjon du oppgir frivillig ​
    I tillegg vil følgende data også bli lagret når du sender en melding:
    • ​Dato og tidspunkt for meldingen
    Formålet med behandlingen av disse opplysningene er å
    • Behandle meldingen din

    Alle andre personopplysninger som behandles i forbindelse med sending brukes til å forhindre misbruk av kontaktskjemaet og ivareta sikkerheten i de tekniske informasjonssystemene våre.

    Rettsgrunnlaget for behandling av slike data er artikkel 6, punkt 1 bokstav (f) i personvernforordningen. Grunnlaget for våre berettigede interesser er de formålene med behandlingen av personopplysninger som er nevnt ovenfor, spesielt når det gjelder å svare på forespørsler, sikre generell svargrad og dokumentasjon i forbindelse med eventuelle spørsmål eller tvister.

    1.3 Nettsidene våre gir mulighet til å abonnere på gratis nyhetsbrev. Når en bruker melder seg på nyhetsbrevet, blir opplysningene som legges inn i inndatafeltet overført til oss.
    • IP-adressen til brukerens datamaskinen.
    • Navn og etternavn
    • E-post adresse
    • Annen informasjon du oppgir frivillig
    I tillegg vil følgende data også bli lagret når du registrerer deg:
    • Dato og klokkeslett for påmeldingen
    Formålet med denne behandlingen av personopplysninger er å
    • Sende deg nyhetsbrev du har meldt deg på

    Alle andre personopplysninger som behandles i forbindelse med registrering brukes til å forhindre misbruk av kontaktskjemaet og ivareta sikkerheten i de tekniske informasjonssystemene våre.

    Rettsgrunnlaget for sending av nyhetsbrevet du har meldt deg på er ditt samtykke i henhold til artikkel 6, punkt 1 bokstav (a) i personvernforordningen. Merk at du til enhver tid kan trekke tilbake samtykket ditt. Tilbaketrekking av samtykke vil imidlertid ikke påvirke berettigelsen av behandlingen som ble foretatt før tilbaketrekkingen.

    Du har også rett til å protestere på behandlingen av personopplysningene dine i forbindelse med direkte markedsføring (artikkel 21, punkt 2 i personvernforordningen). ​

    Angående prosessen med påmelding til nyhetsbrev bruker vi såkalt dobbelt samtykke. Når du melder deg på nyhetsbrevet på nettsidene våre, får du en e-post til den e-postadressen du har oppgitt i forbindelse med påmeldingen, med spørsmål om å bekrefte påmeldingen.

    Formålet med behandlingen av disse opplysningene er å
    • • forhindre bruk av ukorrekte eller uautoriserte e-postadresser i forbindelse med påmelding

    Rettsgrunnlaget for behandling av e-postadressen din i forbindelse med dobbelt samtykke-prosedyren er artikkel 6, punkt 1 bokstav (f) i personvernforordningen. Grunnlaget for vår berettigede interesse er at du har meldt deg på adresselisten for mottakere av nyhetsbrevet vårt. Dette representerer et relevant og passende forhold både med tanke på innledningen til artikkel 47 i personvernforordningen og det faktum at fremskaffelse av informasjon om nye produkter og tjenester samt aktiviteter og arrangementer er vanlig i bransjen. Det er også noe som kundene våre både forventer og setter pris på.

    1.4 Vi tilbyr gratis, nedlastbar informasjon på nettsidene våre (for eksempel hvitebøker, webinarer, planleggingsverktøy med mer). Før du kan laste ned den gratis informasjonen vil følgende opplysninger bli overført til oss via et inndatafelt:
    • Brukerens IP-adresse
    • Dato og klokkeslett for påmeldingen
    • Navn og etternavn
    • E-post (som brukernavn)
    • Postnummer
    • Land
    • Passord
    • Brukergruppe (f.eks. arkitekt)
    • Annen informasjon du oppgir frivillig ​
    I tillegg vil følgende opplysninger også bli lagret når du registrerer deg:
    • Dato og tidspunkt for nedlastingen
    Formålet med behandlingen av disse opplysningene er å
    • Gi deg den informasjonen du ønsker
    • Kunne gi deg tilbud

    Alle andre personopplysninger som behandles i forbindelse med registrering brukes til å forhindre misbruk av inndatafeltet og ivareta sikkerheten i de tekniske informasjonssystemene våre. 

     Rettsgrunnlaget for behandling av slike opplysninger er artikkel 6, punkt 1 bokstav (b) i personvernforordningen. Kommersiell bruk av personopplysningene dine er en del av de gjensidige fordelene ved forholdet vårt. ​

    2. Hvordan bruker vi cookier på nettsidene våre?​

    2.1 Cookier eller informasjonskapsler er små filer som kan lagres på enheten din når du åpner en nettside. Når du besøker nettsidene våre, informerer vi deg om hvordan vi bruker cookier gjennom vårt cookie-banner. Cookie-banneret og nettsidene vil skille mellom de respektive cookiene alt etter hvilke egenskaper de har og iverksette innhenting av samtykke der dette er et lovkrav. Cookier som krever innhenting av samtykke vil være deaktivert på nettsidene våre helt til du bekrefter ditt tidligere, uttrykkelige samtykke.

    Noen cookier vil alltid være aktivert, siden de er nødvendige for driften av nettsidene og deres funksjonalitet. Rettsgrunnlaget for slike cookier er beskrevet i artikkel 6, punkt 1 bokstav (f) i personvernforordningen (vår berettigede interesse med hensyn til god funksjonalitet på nettsidene). Du vil derfor ikke bli bedt om å gi ditt samtykke til aktivering av disse cookiene. 

    Andre cookier, f.eks. analytiske eller ytelsesmålings-cookier, brukes til å samle inn informasjon om hvordan du interagerer med nettsidene våre og gjør det mulig for oss å huske deg. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre og skreddersy brukeropplevelsen din samt til analyser og måling av brukernes atferd både på disse nettsidene og andre media. Cookie-banneret vårt gir deg mulighet til å samtykke til eller avvise aktivering av disse cookiene. Rettsgrunnlaget for slike cookier er beskrevet i artikkel 6, punkt 1 bokstav (a) i personvernforordningen. 

    Dersom du avviser bruk av cookier som er nødvendige av årsaker som går ut over funksjonen til disse nettsidene, vil opplysningene dine ikke bli sporet når du besøker disse nettsidene. En enkelt cookie vil bli brukt i nettleseren din for å huske at du har valgt bort sporing. 

    2.2 Vi gir deg mulighet til å redigere cookie-innstillingene umiddelbart via cookie-banneret. De fleste nettlesere har imidlertid som standardinnstilling at cookier godtas. Ønsker du i tillegg å endre innstillingene i nettleseren for å avvise eller slette cookier (eller tilsvarende teknologi) på andre nettsider, finner du instruksjon om hvordan du blokkerer eller sletter cookier under hjelp og support-menyen i nettleseren din. Merk at hvis du sletter eller avviser cookier, kan det hende at ikke alle funksjonene på nettsidene våre, inklusive enkelte personlig tilpassede funksjoner, vil virke optimalt.

    2.3 Følgende cookier er nødvendige for at nettsidene våre og tilhørende tjenester skal fungere smidig:​

    ​Cookie
    ​​Formål
    Sletting


    MBS Cookieveiledning Navn

    Cookien vil kun innstilles og lagres med verdien «sann» når en bruker har klikket OK i cookieveiledningen. Hvis ikke, vil cookien ikke finnes.

    1 år etter at du har besøkt nettsidene våre

    ​MBS-land Velg språk ​

    Anti Xsrf Token

    Cookien vil kun innstilles og lagres med verdien «sann» når en bruker finner en seleksjonsverdi i landet og språkområdet, forutsatt at den automatiske visningen av disse er aktive. Hvis ikke, vil cookien ikke finnes.​

    Denne cookien og tilhørende verdi regenereres ved hver økt. Den sikrer at forespørsler foretas fra samme nettleser for å forhindre forsøk på manipulering. For ytterligere informasjon, se https://www.owasp.org/index.php/Anti_CSRF_Tokens_ASP.NET​

    1 år etter at du har besøkt nettsidene våre.

    Slettes så snart du rydder cache eller lukker nettleseren.

    ​ASP.NET SessionId
    Unik nettleserøkt. For øyeblikket kun nødvendig til CAPTCHA.
    ​Slettes så snart du rydder cache eller lukker nettleseren.​
    File_Download
    ​Stilles kun inn dersom et dokument lastes ned i samme vindu (via skjult iFrame).
    Aktuell forespørsel, deretter umiddelbart validert​
    FedAuth
    ​Sikrer at en bruker som har logget seg på forblir pålogget.
    ​Slettes så snart du rydder cache eller lukker nettleseren.
    ​[UserName]_userProject
    Lagrer konfigurasjonen for prosjektet som nettopp er opprettet, slik at det senere kan sendes til serveren. I tillegg lagres prosjektet slik at nye brukere av nettsidene ikke mister det.​
    Slettes så snart du rydder cache eller lukker nettleseren.​
    ​[UserName]_tempData
    ​Lagrer midlertidig informasjon om brukeren/kontostatus for tilhørende håndtering av UI: nyhetsbrev, bruker låst, utkast for administratorer.
    ​Slettes så snart du rydder cache eller lukker nettleseren.​
    ​Idsrvauth
    Idssrvauth
    Sikrer at en bruker som har logget seg på forblir pålogget.
    Slettes så snart du rydder cache Hvis «hold meg pålogget» er valgt: 1 år etter at du har besøkt nettsidene våre.​
    ​IdSrvUserLang
    ​Lagrer valgt språk slik at det kommer opp neste gang du besøker siden.
    ​1 år etter at du har besøkt nettsidene våre.​
    ​wsfedsignout
    Lagrer retur URL til det eksterne programmet etter gjennomført inn-/utloggingsprosess i løpet av samme økt.
    Slettes så snart du rydder cache eller lukker nettleseren.​​

    2.4 Vi bruker følgende cookier for å måle besøkende på nettsidene våre:​

    ​Cookie
    Formål
    ​Sletting
    ​atidvisitor
    Denne cookien fra det analytiske verktøyet AT Internet muliggjør sporing av listen over steder brukeren har besøkt samt lagring av informasjon om identifisert bruker. Dersom denne cookien slettes, vil en bruker som kommer tilbake til nettstedet regnes som ny bruker, ettersom informasjon om identifisert bruker mangler.
    Slettes 6 måneder etter at du besøkte siden (kan endres).​
    ​atreman
    ​Gjennom denne AT Internet-cookien lagres tidligere attribusjon via kampanje. Dersom cookien slettes, vil tillegg av tidligere kampanjer ikke lenger være mulig.
    ​Slettes 30 dager etter at du besøkte siden (kan endres).​
    ​atrediratredir
    AT Internet-cookie som beholder informasjon overført via viderekobling fra JavaScript for å måle trafikkilden. Dersom cookien slettes, vil informasjonen som ble overført via viderekobling gå tapt.
    ​atsession
    AT Internet-cookie som beholder informasjon overført via viderekobling fra JavaScript for å måle trafikkilden. Dersom cookien slettes, vil informasjonen som ble overført via viderekobling gå tapt.​
    ​Slettes 30 minutter etter at du besøkte siden (kan endres)
    ​atuserid
    AT Internet-cookie som lagrer besøkende-ID for førsteparts-cookier. Dersom den slettes, vil en unik besøkende-ID for førsteparts-cookie ikke være tilgjengelig.​
    Slettes 13 måneder etter at du besøkte siden (kan endres)
    ​idrxvr
    Denne tredjeparts-cookien fra AT Internet gjør det mulig å samle inn hovedbesøkende-ID og muliggjør dermed behandling av unike besøkende på tvers av domener. Cookien viser den tekniske verdien som er knyttet til håndteringen av den identifiserte brukeren. Dersom denne slettes, kan det bli endringer i bestemmelsen av en økt/en besøkende.
    ​Slettes 13 måneder etter at du besøkte siden.​
    ​tmst
    AT Internets tredjeparts-cookie med tidsstempel, som viser dato for første plassering av cookie for hovedbesøkende-ID. Dersom denne slettes, kan det bli endringer i bestemmelsen av en økt/en besøkende.
    ​Slettes 6 måneder etter at du besøkte siden
    ​Id
    ​Vi bruker dobbeltklikk-cookien for å samle inn data angående brukerinteraksjoner med visninger av annonser og andre tjenestefunksjoner knyttet til nettsidene våre.
    ​2 år etter at du har besøkt nettsidene våre
    ​utag_main
    Tealium Tag Management library oppretter og håndterer en enkeltstående cookie som kalles utag_main. Innenfor denne cookien finnes flere innebygde verdier som på millisekunder holder oversikt over den anonyme brukerøkten, for eksempel en unik identifikator for økten og Unix/Epoch-tidsstempel.
    ​1 år etter at du har besøkt nettsidene våre​.​
    visitor_id<accountid>
    ​Besøkende-cookien inneholder en unik besøkende-ID og den unike identifikatoren for kontoen din. For eksempel vil cookien visitor_id12345 lagre besøkende-ID 1010101010. Kontoidentifikatoren 12345 sørger for at den besøkende spores i den rette Pardot-kontoen. Besøkendeverdien er det samme som din visitor_id i Pardot-kontoen din. Denne cookien er innstilt for besøkende av Pardot-sporingskoden.
    ​Slettes 13 måneder etter at du besøkte siden.
    ​pi_opt_in<accountid>
    Hvis preferanser for samtykke til sporing er aktivert, blir cookien pi_opt_in innstilt med verdien sann eller usann når den besøkende aktivt samtykker til eller avviser sporing. Hvis en besøkende samtykker, settes verdien til sann, og den besøkende blir sporet av en cookie. Hvis den besøkende ikke samtykker eller ignorerer samtykke-banneret, settes cookie-verdien til usann. Besøkende-cookien blir deaktivert, og den besøkende vil ikke bli sporet.
    Slettes 10 år etter at du besøkte siden.​
    ​visitor_id<accountid>-hash
    Besøkende-hash-cookien inneholder konto-ID og lagrer en unik hash. For eksempel lagrer cookien som heter visitor_id12345-hash, hashen «855c3697d9979e78ac404c4ba2c66533», og konto-ID er 12345. Cookien er et sikkerhetstiltak som skal sørge for at en ondsinnet bruker ikke kan opptre som besøkende fra Pardot og få tilgang til korresponderende prospektinformasjon.​
    ​Slettes 10 år etter at du besøkte siden.​
    ​lpv<accountid>
    Denne LPV-cookien er innstilt for å hindre Pardot i å spore flere sidevisninger på en enkelt ressurs i løpet av en 30-minutters økt. Hvis en besøkende for eksempel laster inn en landingsside flere ganger i løpet av en halvtime, vil denne cookien hindre at ikke hver innlasting regner som én sidevisning.
    ​Slettes 10 år etter at du besøkte siden.​

    2.5 Vi har integrert HubSpot, en tjeneste for analyse av kundeforhold. HubSpot bruker det som kalles «web beacons» (nettsignal) og cookier som lagres på datamaskinen din.

    Driftsselskapet er HubSpot Inc., 25 First Street, 2nd Floor, Cambridge, MA 02141 USA. Du finner HubSpots personvernpolicy på:​ https://legal.hubspot.com/de/privacy-policy​

    Hvis du melder deg på nyhetsbrevet vårt

    • når du er på nettsidene
    • kan du bruke nedlastningsområdet eller
    • fylle ut et kontaktskjema, ​
    og hvis du har gitt ditt samtykke via cookie-banneret til bruk på nettsidene av cookier som går utover det som er helt nødvendig, vil HubSpot bruke cookiene listet opp nedenfor for å samle inn opplysningene som er beskrevet:​
    ​Cookie
    Formål
    ​Sletting
    ​__hstc

    Den viktigste cookien med hensyn til sporing av besøkende Den inneholder domene, utk (se nedenfor), første tidsangivelse (første besøk), siste tidsangivelse (siste besøk), nåværende tidsangivelse (dette besøket), og øktnummer (stiger for hver økt).

    13 måneder etter at du har besøkt nettsidene våre

    ​ hubspotutk

    Denne cookien brukes til å spore brukerens identitet. Denne cookien videreformidles til HubSpot ved innsending av skjema og brukes ved fjerning av duplikater av kontakter.

    13 måneder etter at du besøkte nettsidene våre

    ​__hssc

    Denne cookien lagre øktene. Dette brukes for å bestemme hvorvidt vi bør øke øktnummeret og tidsangivelsene i __hstc-cookien. Den inneholder domenene, antall sidevisninger (økes for hver sidevisning i løpet av en økt) og tidsangivelse for start av økten.

    30 minutter etter at du besøkte nettsidene våre

    ​__hssrc

    Når HubSpot endrer økt-cookien, blir denne cookien også innstilt. Vi setter den til 1 og bruker den for å se om brukeren har startet nettleseren på nytt. Hvis denne cookien ikke finnes under cookie-håndteringen, antar vi at det er en ny økt.

    Cookien slettes så snart du lukker nettleseren

    Hvis du avviser bruk av cookier som er nødvendige utover det som angår nettsidenes funksjon, vil HubSpot stille inn følgende nødvendige cookier for å sikre at ønskene dine blir ivaretatt.

    ​Cookie
    Purpose
    Deletion

    ​__hs_opt_out

    Denne cookien brukes når du har gitt ditt samtykke til personvernpolicyen, slik at brukeren ikke trenger å godta cookier en gang til. Denne cookien brukes når du gir brukeren muligheten til å avvise cookier.

    13 måneder etter at du besøkte nettsidene våre

    ​__hs_do_not_track

    Denne cookien brukes for å forhindre sporingskoden i å sende informasjon til HubSpot. Bruk av denne cookien skiller seg fra avvisning av cookier, som fremdeles tillater at anonymisert informasjon blir sendt til HubSpot.

    13 måneder etter at du besøkte nettsidene våre

    ​__hs_initial_opt_in

    Denne cookien brukes for å hindre at banneret alltid vises når besøkende navigerer rundt på nettsidene i strict-modus.

    7 dager etter at du besøkte nettsidene våre


    3. Til hvilke mottakere overfører vi opplysningene dine?​

    Vi overfører personopplysningene nevnt i punktene 1.1 til 1.4 til databehandlere som har base i EU. Slike databehandlerne behandler personopplysninger kun etter instruksjoner fra oss, og behandlingen utføres på vegne av oss.

    Personopplysningene nevnt i punkt 2.5 overføres til operatøren HubSpot. Opplysningene som behandles av HubSpot er basert på standard avtalevilkår i henhold til beslutning fra Europakommisjonen av 5. februar 2010.


    4. Hvordan beskytter vi personopplysningene dine?

    Vi iverksetter tekniske og organisatoriske tiltak for å oppnå et sikkerhetsnivå som er tilstrekkelig til å beskytte personopplysningene dine mot utilsiktet eller ulovlig endring, tilintetgjøring, tap eller ulovlig spredning. Sikkerhetstiltakene vil styrkes kontinuerlig i tråd med den teknologiske utviklingen.

    5. Hvilke rettigheter har du?

    I henhold til personvernforordningen har du bestemte rettigheter:

    Rett til tilgang: Du har rett til å motta informasjon om personopplysningene dine som vi behandler og om visse andre typer informasjon (for eksempel det som står i denne Personvernerklæringen).

    Rett til retting: Dersom personopplysningene dine er unøyaktige eller ufullstendige, har du rett til å få disse korrigert.

    Rett til sletting: Basert på det som kalles «retten til å bli glemt» kan du be om sletting av personopplysninger som vi ikke er pålagt ved lov å beholde. Retten til sletting er uten unntak. Vi har rett til fortsatt å bruke personopplysningene dine dersom slik bruk er nødvendig for å etterleve våre rettslige forpliktelser eller for å etablere, utøve eller forsvare rettslige krav.

    Rett til begrensning: Denne rettigheten gjelder begrensning av behandling av personopplysninger eller begrensning av hvilke personopplysninger vi bruker og hvordan vi bruker dem. Merk at denne rettigheten er begrenset i visse situasjoner. Når vi behandler personopplysningene vi samler inn fra deg med ditt samtykke, kan du kun be om begrensning på grunnlag av: (a) feilaktige opplysninger, (b) der vår behandling er ulovlig og du ikke ønsker at personopplysningene dine slettes, (c) du har behov for opplysningene i forbindelse med et rettskrav, eller (d) dersom vi ikke lenger trenger å bruke opplysningene til de opprinnelige formålene. Når behandling er begrenset, kan vi fremdeles lagre opplysningene dine, men kan ikke bruke dem utover det. Vi fører lister over personer som har bedt om begrenset bruk av personopplysningene sine for å sikre at begrensningen blir respektert i fremtiden.

    Rett til dataportabilitet: Dette gjelder retten du har til å be om at vi, når dette er teknisk mulig, kopierer, flytter eller overfører personopplysningene dine til deg i et strukturert, maskinlesbart og vanlig brukt filformat.

    Rett til å protestere: Du kan protestere på vår bruk av personopplysningene dine, også når bruken begrunnes med vår berettigede interesse, spesielt i forbindelse med direkte markedsføring.

    Rett til tilbaketrekking av samtykke: Hvis du har gitt oss samtykke til behandling av personopplysningene dine, har du til enhver tid rett til å trekke tilbake samtykket ditt. Slik tilbaketrekking av samtykke påvirker ikke lovligheten av behandlingen vi utfører på grunnlag av det gitte samtykket før tidspunktet for tilbaketrekking. 

    Utøvelsen av disse rettighetene er gratis for deg. Imidlertid er du forpliktet til å dokumentere din identitet med to ulike identifikasjonsbevis. Vi vil gjøre en rimelig innsats i tråd med vår juridiske plikt for å levere, rette eller slette personopplysninger i våre arkivsystemer. 

     Har du spørsmål eller ønsker du å utøve noen av disse rettighetene, ta kontakt med oss på e-post eller skriv til oss. Vi vil forsøke å svare deg innen 30 dager. Du finner våre kontaktopplysninger øverst i denne personvernerklæringen. 

     Dersom vi mottar skriftlige klager, vil vi kontakte personen som har fremmet klagen for å følge opp. Ved behov vil vi samarbeide med aktuelle tilsynsmyndigheter, inklusive lokale datavernmyndigheter, for å løse eventuelle klager som vi ikke kan løse direkte. 

     Hvis du ikke er fornøyd med håndteringen av en klage på behandlingen av personopplysningene dine, kan du sende klagen til relevant datatilsynsmyndighet (se avsnitt øverst).​


    6. Personvern for mindreårige

    Disse nettsidene er beregnet på personer over 18 år. Vi vil ikke innhente opplysninger om personer under 18 år. 

    Personer under 18 år skal ikke sende til eller legge ut opplysninger på disse nettsidene. Dersom en person under 18 år sender personopplysninger via disse nettsidene, skal vi slette disse opplysningene så snart vi er klar over vedkommendes alder og deretter ikke behandle disse opplysningene ytterligere. ​

    ​​