Løsninger for tunnelentreprenørbransjen

Tunnelentreprenørbransjen 

BASF, gjennom varemerket Master Builders Solutions, er verdens ledende leverandør av kundeorienterte produktløsninger beregnet på behov i tunnelentreprenørbransjen. Med mer enn 100 års erfaring har innovasjonene våre blitt referansepunkter for bransjen. Vi hjelper kundene våre med å tilføre verdenen vi lever i, nye dimensjoner, med å gjøre ideer om til spennende konstruksjoner.

Grunnstøtte

Innovative løsninger for grunnstøtte

Sprøytebetong er svært utbredt som grunnstøtte ved tunnelbygging. Under varemerket Master Builders Solutions tilbyr BASF kundene innovative og kostnadseffektive produktløsninger og kompetente tekniske tjenester som er skreddersydd til hvert enkelt prosjekt. Disse løsningene gir drastiske forbedringer av arbeidsmiljøet og lavere helse- og miljørisiko.

BASF, under varemerket Master Builders Solutions, leverer støtte til tunnelingeniører, entreprenører og byggherrer gjennom alle fasene av tunnelprosjektet. Vår omfattende kunnskap bidrar til å løse utfordringer knyttet til grunnstøtte ved tunnelbygging såvel som å veilede i valg av riktig sprøytebetongsystem.

Sprøytebetong
Sprøytebetong

 

Grunnstabilisering

Løsninger for rask grunnstabilisering

Gjennom produktserien MasterRoc med løsninger for tunnelbygging under varemerket Master Builders Solutions tilbyr BASF produkter og systemer med høy ytelse for grunnstabilisering.

Uventet inntrenging av vann og ugunstige grunnforhold ved underjordarbeid gir høyere kostnader og kan ha negative følger for miljøet. En økonomisk metode for grunnstabilisering kan brukes til å motvirke disse risikoene, nemlig ved å forinjisere grunnen foran den fremskridende overflaten for å unngå inntrenging av vann og for å stabilisere grunnen.

Injeksjoner
Injeksjoner

 

TBM

Totalløsningtilnærming optimaliserer kundenes TBM-behov

Varemerket Master Builders Solutions fra BASF har brutt ny mark ved å håndtere behovene til entreprenører innen tunnelbygging og TBM-arbeid. Vår totalløsningtilnærming tilfører en ny dimensjon til denne utfordrende underjordsektoren og forbedrer effektiviteten og ytelsen på TBM-maskinen, særlig ved vanskelig grunnforhold.

Vi tilbyr det bredeste utvalget av produkter og tjenester rettet mot behov og problemer ved TBM-tunneler, enten det brukes lukkede maskiner for løsmasser eller åpne maskiner for hardt fjell. Helt fra starten av prosjektet deltar våre globalt baserte tunnelspesialister og samarbeider med alle relevante interessenter for å maksimere TBM-maskinens fremdriftshastighet og sikre at det beste produktsystemet brukes med en gang.

TBM
TBM

 

Vanntetting

Sprøytepåførte vanntettingsmembraner

Tunneler kan ha en levetid på mer enn 100 år. Et grunnleggende hensyn for tunnelentreprenører er å forbedre konstruksjonens integritet og beskytte den fra langvarige skadevirkninger fra vann.

Som en respons på behov i bransjen har BASF utviklet et innovativ sprøytepåført membransystem for vanntetting som har utmerkede hefteegenskaper. Disse membranene legger til rette for byggingen og reduserer samtidig faren for inntrenging av vann ved å eliminere potensielle vannbaner. Systemet brukes i mange nye tunnelprosjekter og i rehabiliteringsprosjekter over hele verden.

Ved å bruke disse membranene blir rehabilitering eller reparasjoner på grunn av lekkasje mye enklere å utføre sammenlignet med de fleste andre vanntettingsteknologier. En annen fordel er at de er allsidige og kostnadseffektive ved rehabiliteringsprosjekter. I tillegg er membranene kompatible med andre vanntettingssystemer.

Vanntetting: Sprøytbare membraner