Lukk

Logg inn

Vennligst logg inn med ditt brukernavn og passord.

Logg inn

Can’t remember your accounts password?

Can't access your account?

Velg ditt språk

Denne siden er tilgjengelig på følgende språk:

  Velg sted

  Ny teknologi muliggjør CO2-reduksjon i precast betong

  Å redusere sementinnholdet i betongen og dermed redusere CO2-utslippet kan gjøre fersk betong vanskeligere å jobbe med. Men nå finnes det et nytt superplastiserende tilsetningsstoff på markedet, som gjør betongen mer bearbeidelig og støpbar. Reduksjon av sementinnhold bidrar også til reduksjon i kostpris.

  CO2-krav og nye tilslagsmaterialer utfordrer betongelementprodusenter

  I takt med at markedet stiller stadig høyere krav til reduksjon av CO2-utslipp knyttet til nybygg blir underleverandørene også nødt til å bidra til mindre utslipp. Produsenter av betongelementer er ikke noe unntak og arbeider derfor kontinuerlig med å redusere sementinnholdet i betongen for dermed å minske CO2-utslippene. Samtidig er det en økende tendens til at man er nødt til å bruke alternative tilslag, som for eksempel knust stein, ettersom naturforekomstene av tilslagsmaterialer er i ferd med å tømmes.

  «Å redusere sement- og vanninnholdet i betongen vil føre til lavere kostnader og reduserte CO2-utslipp, samtidig blir den ferske betongen vanskeligere å bearbeide. Overgangen fra naturlig tilslag til knust tilslag kan bidra til en tregere betong på grunn av ugunstige kornform i tilslaget, sier Sveinar Myklebust, Concrete Technican & Senior Account Manager hos Master Builders Solutions Norway AS. 

  Støpevennlig betong med nytt superplastiserende middel

  Hvordan oppnår man en støpevennlig betong med disse motstridende forutsetningene? 

  For å løse dette problemet har Master Builders Solutions lansert et nytt superplastiserende tilsetningsstoff til betong, MasterCO2re™ 5210, som er spesielt tilpasset kravene til elementprodusenter. Det nye tilsetningsstoffet er basert på en unik patentert teknologi, Intelligent Cluster System (ICS), og sørger for at den ferske betongen er stabil og lett å støpe ut uten å påvirke de reologiske egenskapene, selv når sement- og vanninnholdet er redusert eller ved bruk av problematiske råmaterialer.

  «Vi har god erfaring med at MasterCO2re™ gir en følelse av å ha tilsatt ekstra pasta i betongen, selv om man faktisk har gjort det motsatte. Det betyr at betongens bearbeidelighet sikres, og man får en robust betongkvalitet,» sier Sondre Pekeberg, Account Manager & Technical Support, Master Builders Solutions Norway AS.

  ​Også løsning til ferdigbetong

  MasterCO2re™ familien har også produkter, som benyttes til produksjon av ferdigbetong.

  Les mer om det nye tilsetningsstoffet og den unike ICS-polymerteknologien på: MasterCO2re - betong med lavt klinkerinnhold   Kontakt vores konsulenter

  Sveinar Myklebust

   

  Sveinar Myklebust
  Senior Account Manager & Concrete Technician, Admixture Systems

  +47 468 24 968
  sveinar.myklebust@masterbuilders.com

   

  ​​
  Sondre Moe Pekeberg

   

  Sondre Moe Pekeberg
  Account Manager & Technical Support, Admixture Systems

  +47 477 14 357
  sondre.pekeberg@masterbuilders.com