Lukk

Logg inn

Vennligst logg inn med ditt brukernavn og passord.

Logg inn

Can’t remember your accounts password?

Can't access your account?

Velg ditt språk

Denne siden er tilgjengelig på følgende språk:

  Velg sted

  Nytt betongtilsetningsstoff muliggjør redusert CO2-utslip

  • Master X-Seed STE er et spesialutviklet, herde-akselerende tilsetningsstoff til betong for bedre tidlig- og sluttfasthet

  • Master X-Seed STE muliggjør optimal materialutnyttelse og bidrar til redusert CO2-utslipp

  Master X-Seed STE betonadditiv

  Master Builders Solutions lanserer det innovative, herdeakselererende tilsetningsstoffet Master X-Seed STE over hele Europa. Denne nyskapende herdeakseleratoren forbedrer fasthetsutviklingen i betong både i tidlig og sen fase og gjør det mulig å produsere robust betong med optimal utnyttelse av sementklinker og med høyt innhold av kalkfiller eller kompletterende sementmateriale (SCM – Supplementary cementitious materials). 

  Med Master X-Seed STE oppnås raskere herding i betong, samtidig som behovet for energikrevende varmebehandlinger reduseres. Det gjør produktet til den perfekte løsningen på problemet med å opprettholde fasthetsutviklingen ved bruk av ulike råmaterialer i betongproduksjon. På den måten oppnår kunden ikke bare økt produksjonseffektivtet, men også mulighet til å nå utfordrende bærekraftsmål, som redusert utslipp av CO2. Kombinasjonen av forbedret tidlig- og sluttfasthet gjør at Master X-Seed STE skiller seg ut sammenlignet med andre produkter på markedet. 

  Master Builders Solutions er opptatt av å tilby effektive og bærekraftige løsninger som gjør det mulig å produsere CO2-optimalisert betong, som holder høy standard når det gjelder støplighet, konsistensbevarende egenskaper og robusthet. Det nyutviklede, herdeakselererende tilsetningsstoffet er basert på Master X-Seeds unike krystalldannelsesteknologi (C-S-H), som gir en enestående forbedring av sement-hydratiseringen og gjør det mulig å redusere det totale sementinnholdet ved økt bruk av kalkfiller og komplementerende sementmaterialer. Den optimaliserte utnyttelsen av råmaterialer gir en mer effektiv betongproduksjon. 

  «Med Master X-Seed STE kan sementmengden reduseres til et minimum og erstattes av opptil 15 % kalkfiller. Det reduserer behovet for varme under herdingen og gir betydelig lavere CO2-utslipp fra betongproduksjon», forklarer dr. Oliver Mazanec, Head of Product Management i Master Builders Solutions. «Den enestående virkningsmekanismen sørger for at fasthetsutvikling i betongen er den samme, også ved bruk av ulike råmaterialer.» 

  Blant de umiddelbare fordelene ved produktets herde-akselerende egenskaper er fleksibiliteten ved å kunne utvide betongblandingens bearbeidingstid og på den måten forbedre sikkerhetsfaktoren for trykkfasthet. Det gir mulighet for tidligere avforming og bedre utnyttelse av formene, som fører til økt produksjonseffektivtet og raskere byggeprosesser både i prosjekter med prefabrikkert og plasstøpt betong. 

  Master X-Seed STE er det perfekte valget til større betongkonstruksjoner der det er avgjørende med lav varme under betongherdingen.

  Master X-Seed STE

  Les mer om Master X-Seed STE på: ​www.master-builders-solutions.com/nn-no/products/master-x-seed/master-x-seed-ste​

  Kontakt vores specialister: 

  Sveinar Myklebust
  Key Account Manager Admixture, Ready-mix
  +47 46 82 49 68
  sveinar.myklebust@mbcc-group.co​m​


  Master X-Seed STE brosjyre:

  Master X-Seed STE brosjyre:

  Unikt herdeakselererende tilsetningsstoff til lavkarbon betong